Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Оборудване и обзавеждане | Джиесемът вече измества хотелския ключ

Джиесемът вече измества хотелския ключ

Автор: Horemag.bg

В България мобилните телефони, освен за разговори, засега се използват предимно за плащания на сметки.<br /><br/>
В България мобилните телефони, освен за разговори, засега се използват предимно за плащания на сметки.

Фотограф: Цветелина Ангелова
Мобилният телефон вече измества хотелския ключ и позволява регистрирането на рецепция и освобождаването на стаята да става дистанционно. Новата електронна система работи в хотел "Кларион Стокхолм", а разработката е на Choice Hotels Scandinavia, TeliaSonera, VingCard Elsafe и Venyon, съобщиха от хотела.

Системата Near Field Communication обменя информация между клетъчния телефон и друго устройство, монтирано на входа на хотела. Така гостът може да не се регистрира на рецепцията - на мобилния си номер той предварително е получил цифров ключ, който се задейства при допир на телефона до четящото устройство на влизане. Гостът сам регистрира и че освобождава стаята. На същия принцип се осъществява и достъпът на туристите до различни услуги в хотела.

В стокхолмския "Кларион" се надяват, че новата услуга ще повиши и нивото на сигурност. Ако мобилният телефон бъде изгубен, достъпът чрез него може да бъде отменен от разстояние, а след това - разрешен повторно за друг апарат.

Новата услуга заработи в началото на този месец и ще се тества до края на февруари. През това време разработчиците ще събират от гостите и персонала на хотела мнения и предложения за това как услугата да бъде подобрена и разнообразена. Предвижда се в бъдеще тя да бъде развита с възможност за достъп до офис помещения и административни сгради.Дискусия1 коментар+

kakwo stana

ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!


НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly