Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Оборудване и обзавеждане | Онлайн решения за туристическия бизнес представени на международна конференция

Онлайн решения за туристическия бизнес представени на международна конференция

Автор: Horemag.bg

На всеки 5000 жители в България се пада по една туристическа компания. Това каза Петър Панайотов, търговски директор на www.TravelStoreMaker.com по време на международна конференция на тема "Тенденции и иновации в туристическия бизнес", организирана от www.eCommerceAcademy.net. По негово мнение създаването на интернет туристически портал е много по-ефективно от гледна точка на времето и възможностите на клиентите.
По данни на организаторите над 150 са участниците от България, Гърция, Япония, Германия, Украйна, Турция и други.
В първия ден от конференцията експерти и предприемачи по темите за тенденциите в туристическите технологии, пазарът на туристически онлайн услуги в Централна и Източна Европа, онлайн маркетинга, както и "зелената" политика в корпоративния свят.
Във фокуса на един от панелите бе темата за социалните мрежи. Тезата, че този информационен канал е много полезен за осъществяването на успешен бизнес модел в сферата на туризма защити Николай Николаев, маркетинг стратег в социалните мрежи. От друга страна Камен Захариев, експерт в оптимизирането на интернет страници, подчерта, че в динамично променящия се свят на интернет е необходимо да се залага на изтъкването на определени предимства на туристическите компании, за да е възможна конкурентноспособността им пред останалите.
Сред говорителите в конференцията бяха Ерик Ингранд – директор "Бизнес развитие" в EMEA, Дамяно Сабатино – регионален межиджър на Travel Port в Италия, Гърция и Израел, както и Анил Полат от FoxNomad.com. Поздравителен адрес към участниците и организаторите на мероприятието бе получен от Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.
Широка дискусия се получи по темата за опазването на околната страна и имплементирането на еко идеята в бизнеса. В този панел изказване направи началникът на отдел "ОВОС и Кохезионна политика" към Генерална дирекция "Околната среда" в Европейската комисия – Джордж Кремлис. Той призова мениджърското съсловие да поддържа такава политика, която да насочва и обвързва обществеността с проблемите на околната среда. "Като малък се чудех защо са нужни на Земята същества като акулите и крокодилите. Откакто се занимавам с политика, насочена към проблемите на околната среда, разбирам, че те са толкова нужни на планетата, колкото и ние – хората", даде пример Кремлис.
Мнение по темата изрази и един от организаторите на конференцията Джон Хейзълууд, който от 10 години развива бизнес в България. Той засегна темата за промотирането на България като топ дестинация, където може да се развива нов тип туризъм – еко и спортен туризъм.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly