Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини | Повече от 300 хил. руснаци летуват в имотите си в България

Повече от 300 хил. руснаци летуват в имотите си в България

Автор: Horemag

Най-често собствениците се оплакват, че са предплатили за имота частично или изцяло, но той не е довършен в срок. <br /><br/>
Най-често собствениците се оплакват, че са предплатили за имота частично или изцяло, но той не е довършен в срок.

Фотограф: Георги Кожухаров
Повече от 300 хиляди руснаци използват свои недвижими имоти, когато са в България, съобщи днес генералният консул на Руската федерация във Варна Юрий Соловьов, цитиран от БТА. Няма обаче точна статистика на инвеститорите в имоти от Русия.

Те са се обединили в Асоциация на рускоезичните собственици на недвижими имоти в България "Альоша". Председателят на организацията Александър Анисимов уточни, че тя е регистрирана в Бургас, а във Варна има представителство. По думите му задачите на асоциацията са да защитава имуществените и социална права на руснаците, да ги информира за различните юридически изисквания при покупка на недвижими имот, както и да им съдейства при сделките.

Вече имат пет оплаквания от руски граждани, които имат проблеми със строителни фирми. Хората са платили частично или изцяло жилище предварително, но не са го получили. Според Анисимов предстои да бъде уточнено дали руснаците са били измамени или строителите са фалирали заради кризата. Асоциацията ще изготви списък с некоректни строители, както и с почтените дружества, които ще препоръчва на желаещите да купуват имоти.

Проблем за руските собственици е медицинското обслужване, допълни Анисимов. Според него голяма част от сънародниците му не знаят към кого да се обърнат при нужда. Асоциацията разполага с двама лекари, които ще се отзовават при сигнал.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly