Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Фирми Fayans – от Рока България

Fayans – от Рока България

Автор: Fayans, част от Roca Group

Автор: Fayans, част от Roca Group

Продукти


Fayans е първата българска марка за санитарен порцелан, която с времето е станала нарицателно име за всички санитарни изделия за обзавеждане на банята. Днес Fayans е част от Roca Group – най-големият производител на обзавеждане за баня. Fayans предлага не само отделни висококачествени продукти за баня, а преди всичко цялостна концепция за банята – потребителят има възможност да закупи цялостно обзавеждане в един общ стил – от умивалник, тоалетна чиния или моноблок до смесителни батерии, вана или душ-кабина и дори мебели.

Този подход в развитието на марката Fayans e намерил отражение и в корпоративния девиз на Fayans: "Името на банята". И тъй като Fayans познава вкуса и нуждите на българския потребител най- добре, марката предлага специално разработени за българския пазар модели, които са подходящи за различни по размер бани, включително и за най-малките. Екипът на компанията е горд, че чрез продуктите Fayans може да предложи най-доброто съотношение качество/цена на българския пазар.

Новите серии продукти Fayans се разработват от водещи световни дизайнери, с които си партнира Roca Group и които търсят най-добрите решения за българската баня по отношение на формите, размерите и предпочитаните дизайнерски оформления на конкретните интериори. Един от тях е известният италиански дизайнер Антонио Було, носител на наградата за индустриален дизайн на Световното изложение във Франкфурт през 1997, който разработи вече утвърдилата се като любима на българския потребител серия HappyBath на Fayans - серия с изчистени геометрични форми и уникален дизайнерски поглед към личното пространство в банята.
Fayans предлага на българския пазар два типа мебели за баня – мебелни композиции от влагоустойчив MDF с технически фурнир в няколко цвята, както и водоустойчиви мебели от висококачествен PVC профил. MDF мебелите на Fayans са изключително подходящи за по-обширни бани, в които най-мократа част не е в пряк досег до тях, докато PVC мебелите на Fayans са незаменими за малките пространства на по-компактните бани.
 
Качество

Като част от международната компания Roca, Fayans използва най-добрия производствен опит в обзавеждането за баня. Компанията произвежда санитарен порцелан, като използва модерни и безопасни технологии. Качеството на продуктите с марката Fayans е резултат не само на качествената технология на производство, съобразена с последните европейски тенденции, но и на значителните инвестиции във фабриката в Каспичан. Там днес се произвеждат продукти по начина, по който само най-добрите фабрики в света произвеждат продукти за баня.

В Рока България е внедрена и функционира система за управление на качеството по международния стандарт ISO 9001. Системата е внедрена от юни 2005 г., като оттогава не само се прилага, но и усъвършенства непрекъснато.

От август 2009 г. Рока България получи и сертификат на престижната испанска сертификационна организация AENOR за въведена система за управление на околната среда в съответствие с международния стандарт по ISO 14 001:2004.
Осигуряването на качеството се осъществява на всички етапи от производството и реализацията на готовите изделия. На всяка новополучена партида от всяка една суровина се прави входящ контрол по предварително утвърдени показатели, които са важни за по-нататъшния цикъл на производство. Контролът се осъществява от лаборатория, която се намира на територията на фабриката, като се използва модерно оборудване, като осцилационен реометър, рентгенов седиграф и други. Целият производствен цикъл се управлява по разработените вътрешни нормативи в съответствие със системата за управление на качеството. Всяко едно готово изделие преминава през крайния контрол в съответствие с разработените правила на системата за управление на качеството. Ако изделието не отговаря напълно на стандартите, то се унищожава и не се допуска до пазара.

Контролът на качеството на крайния продукт се извършва по вече действащите и в България европейски стандарти, а именно: EN997; EN14 688; EN 14 528; EN 31; EN 32; EN37; EN 38; EN 111, като при това се използва модерно и надеждно (метрологично контролирано) оборудване.

Редица серии от продукцията са сертифицирани и за други Европейски пазари, сред които Испанския и Френския. Те отговарят на съответните стандарти и имат необходимата идентификация и маркировка.
 
Рока България АД
Корпоративен изложбен център
Експо Баня София
бул. Мария Луиза 16
www.fayans.bg

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly