Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини | България | България ще привлича сирийски туристи с балнеолечение, море и културно наследство

България ще привлича сирийски туристи с балнеолечение, море и културно наследство

Автор: horemag.bg

България и Сирия ще задълбочат контактите в туристическата сфера. За това са се договорили министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на туризма Саадалла Ага Калаа, съобщиха от икономическото министерство. Двамата се срещнаха в Дамаск по време на официално посещение в Сирия в състава на българската правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов. Освен това Трайчо Трайков е имал срещи с министрите на електрификацията на Сирия д-р Ахмад Кусей Каяли и министъра на икономиката и търговията г-жа Ламиа Марие Аси.

Сирийският домакин подчерта, че България е известна сред сирийците като дестинация за балнеолечение, както и с морските си курорти, които привличат с атрактивните си цени. Двете държави могат да привличат туристи с богатото си културно-историческо наследство.

Министрите Трайков и Каяли обсъдиха недостига на електричество в Сирия и възможностите български фирми да участват в търговията с ток на тамошния пазар. В момента Сирия внася ток от Турция. Евентуалното включване на български компании в инженерингови проекти за развитието на сирийската електроенергийна мрежа също бе тема на разговора между двамата министри.

По време на разговора между министър Трайков и г-жа Ламиа Марие Аси бе заявено желание от двете страни българо-сирийска комисия за икономическо сътрудничество да възстанови дейността си, за да даде нов импулс за развитие на двустранните отношения. Двамата министри се договориха през есента да се проведе сесия на смесената комисия.

 

 

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly