Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини | България | Продължават проверките в зимните курорти

Продължават проверките в зимните курорти

Автор: Horemag.bg

Фотограф: архив
Общо 137 обекта в зимните курорти са били проверени от инспектори на  Българската агенция по безопасност на храните, съобщиха от агенцията.  Допълнително във връзка с официалните и религиозни празници са извършени 5578 проверки  в обекти от търговската мрежа и обществено хранене на територията на цялата страна.

Въз основа на проверките в зимните курорти са съставени 31 Акта за установяване на административно нарушение, издадени са 21 предписания и са възбранени 8 килограма хранителни продукти.

При проверките във връзка с официалните и религиозни празници инспекторите към Българска агенция по безопасност на храните са издали 157 Акта за установяване на административно нарушение, съставени са 454 предписания, 74 килограма хранителни продукти са възбранени и бракувани. Четири обекта са с временно преустановена дейност след констатации, че не отговарят на действащото законодателство.

Най-често констатираните несъответствия, установени от инспекторите на Българска агенция по безопасност на храните са: продажба на храни без етикетировка, липса на документи за произход, неадекватно поддържане на системата за самоконтрол, наличие на храни с изтекъл срок на годност, лоши хигиенни условия.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly