Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини | България | 40-килограмова баница спечели новогодишен конкурс

40-килограмова баница спечели новогодишен конкурс

Автор: Horemag.bg

Фотограф: архив
Баница с диаметър над 1 метър и тегло 40 килограма бе атракцията на конкурса за най-вкусна новогодишна баница, който се проведе в навечерието на Нова година в София.

Фестивалът се провежда тази зима в София като част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019г. В рамките на инициативата се провеждат множество културни прояви, дълбоко свързани с българските традиции, характерни за коледните и новогодишни празненства.

Наред с кулинарните изкушения, приготвени за надпреварата, гостите на събитието се радваха и на изпълненията на женската фолклорна група "Детелини" от село Радуил и на фолклорния дует от Самоков Латинка Трохарова и Васил Стоянов.

Най-голямата баница направи завод "Елиаз" от Горубляне. Призът за най вкусна баница си поделиха Димитрина Давидова от "Родопея" и Иво – Бабата от Желен, а най-красива баница извая баба Мария от село Радуил.

Кулинарните творения на участниците бяха оценявани в три категории: най-красива, най-голяма и най-вкусна баница. Председател на журито, което подбираше най-апетитните изкушения, бе организаторът на кулинарния фестивал "Пъстра трапеза" Шеф Пеньо Иванов.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly