Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини | Свят | Ресторантьорите в САЩ недоволни от увеличаването на почасовото заплащане

Ресторантьорите в САЩ недоволни от увеличаването на почасовото заплащане

Автор: Horemag.bg

Автор: архив
Минималното почасово заплащане в осем щата в САЩ се увеличава от 1 януари, съобщават американските медии. В Аризона, Колорадо, Флорида, Монтана, Охайо, Орегон, Върмонт и Вашингтон почасовите ставки скачат между 29% и 37% и ще варират от $7.64 на час в Колорадо до $9.04 във Вашингтон през 2012. Причина е приемането на закон, съгласно който ставките трябва да се осъвременяват в съответствие с инфлацията.

Но докато служителите са доволни от тази мярка, работодателите изразяват недоволство. Сред най-недоволните са собственици и мениджъри на ресторанти, в които служителите получават минималното почасово заплащане. Според тях тази мярка заедно с останалите увеличени разходи ще е непосилно бреме за тях през новата година и ще доведе единствено до необходимостта да намалят персонала или да увеличат цените в заведенията. По думите на председателя на Асоциацията на ресторантьорите в Сиатъл Травис Розентал, който е и собственик на малко заведение, увеличаването на минималното заплащане ще доведе до изтичане на приходи между 6000 и 8000 долара годишно.

Според представители на Асоциацията на ресторантьорите във Вашингтон ръстът на минималното почасово заплащане ще ги принуди да се разделят с част от персонала, въпреки че и без това разполагат с по-малко служители, отколкото средно в ресторантьорския бизнес в САЩ. Освен това сервитьорите не разчитат на минималното заплащане, тъй като си докарват от бакшиши към 22 долара на час, смятат ресторантьорите.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly