Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини | България | Лозаро-винарската камара подкрепя проектозакона за виното

Лозаро-винарската камара подкрепя проектозакона за виното

Автор: Horemag.bg

Фотограф: Shutterstock
Националната лозаро-винарска камара приветства новия Закон за виното и спиртните напитки, защото той синхронизира европейските регламенти и въвежда някои нововъведения за България. Това каза пред агенция "Фокус" председателят на камарата Пламен Моллов. След няколкомесечно обществено обсъждане проектозеконът бе приет вчера от Министерския съвет.

Според него едно от достойнствата на закона е затварянето на кръга за контрола на виното. Занапред контролът ще се осъществява от страна на Изпълнителната агенция по лозата и виното. Мерките са насочени срещу сивия сектор и ние стоим за тази идея, посочи той.

Като цяло Пламен Моллов окачествява закона като добър и попълващ някои празноти – например, липсата на регламентация за сортовите вина. Според него законът дава възможност за свиване на сивия сектор за производство на вино. " Процентът на този сив сектор в България е обезпокояващ и едно ограничение ще бъде достатъчно добре и ще се почувства от хората.", подчерта председателят на лозаро-винарската камара.

Като цяло според него промените са насочени към производство на по-качествен продукт и спиране на практиката за продажба на ментета на пазара.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly