Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини | Свят | 15% спад на продажбите на храни и напитки в Гърция по Коледа

15% спад на продажбите на храни и напитки в Гърция по Коледа

Автор: Horemag.bg

Още по темата
Оставаме, оставаме
Търговците на дребно в Гърция бяха засегнати от свиване с 30 на сто на продажбите по време на коледните празници в сравнение със същия период на 2010 година заради продължаващата криза в страната, предаде Франс прес, позовавайки се на данни на Гръцката търговска федерация.

"Предварителните оценки за коледните празници сочат свиване с 15% в продажбите на храни и напитки, 40% - в сектора на облеклото и обувките, 30% при електродомакинските уреди, а при козметичните продукти, книгите и подаръците продажбите са намалели с една пета.

Единствено продавачите на детски играчки са били пощадени от "коледната депресия".

Гръцката търговска федерация подчертава, че "пониженията на цените, обявени в редица магазини по Коледа, са намалили загубите за търговците на дребно", които са били много по-големи от 30 процента през предходните месеци.

Гърция, първата европейска жертва на дълговата криза от две години, преживява четвърта година на рецесия. Очаква се икономиката на страната да отчете свиване с над 5,5% през 2011 година, а за идната година прогнозите са рецесията да продължи с намаляване с 3% на брутния вътрешен продукт.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly