Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини | Свят | Най-скъпото кафе в света вече се продава и в Лондон

Най-скъпото кафе в света вече се продава и в Лондон

Автор: Horemag.bg

Фотограф: DSTRKT.
Най-скъпото кафе в света вече се продава в отворилия наскоро ексклузивен клуб и ресторант в центъра на Лондон. В заведението със странното име DSTRKT. чаша кафе струва 70 британски лири – цена, която надхвърля цената в много топ-заведения в света, съобщи London Evening Standard. Чаша гъсто кафе се приготвя от 7 грама прясно смлени кафеени зърна. Кафето се сервира в дизайнерски чаши, без захар, за да се усетят вкусът и ароматът.

Тайната на най-скъпото кафе в света - Копи Лувак (Kopi Luwak), което идва от остров Суматра, е в това, че кафеените зърна преминават през стомашно-чревния тракт на цибетка (Paradoxurus hermaphroditus, животно от рода на мангустата), след което се изпичат и се предлагат за продажба. Цената на суровото кафе достига до 250 долара за килограм, а годишното му производство не надхвърля 230 кг годишно.

Най-близкото място, където гостите ни могат да опитат такова кафе, е Ritz Carlton в Париж, казва Фрейзър Доналдсън, управляващ партньор на заведението. Според него цената на кафето си струва, защото то е наистина изключително и може да събуди и най-заспалия гост в десет вечерта.

Твърдението на Доналдсън, че във Великобритания няма друго място, където да се предлага ексклузивното кафе, обаче са погрешни. Със сигурност на Острова има поне още едно място, за което вече писа HOREMAG - Cliveden Hotel в Бcркшир, Великобритания. Там освен най-скъпото кафе се сервира и най-скъпият чай за традиционното чаепитие в пет следобед, който за двама струва 900 долара. Специалният чай Da Hong Pao е на цена £2,500 за килограм, като каничката чай се придружава с бели трюфели на цена £2,500 за килограм, хайвер от белуга и други деликатеси.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly