Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини | Свят | Въпреки кризата коледната трапеза ще е по-евтина за гърците

Въпреки кризата коледната трапеза ще е по-евтина за гърците

Автор: Horemag.bg

Автор: архив
Въпреки кризата, коледната трапеза на гърците ще е с девет евро по-евтина от миналогодишната, според изследване на института за търговия и услуги към националната конфедерация на търговците в страната, цитиран от сайта Ин нюз.

Коледната трапеза на една шестчленно гръцко семейство ще струва 158 евро спрямо 167 евро, колкото е струвала миналата година за същия празник, като ще включва същите продукти.

Разликата от девет евро спрямо 2010 г. се дължи преди всичко на падналите цени на месото и месните изделия и по-специално на свинското, чиято цена средно се изчислява на 5 евро за килограм и е намаляла с 30,16 на сто в сравнение с миналата година. Намаление е регистрирано и по отношение на цената на агнешкото, което се движи около 8 евро за килограм.

Най-общо цените на месото в Гърция тази година, спрямо тези през 2010 г., са отбелязали спад с около 12,7%.

За сметка на това обаче цените на плодовете и зеленчуците са скочили рязко. Доматите са поскъпнали с 81,8%, зелето - с 30,2%, а само картофите са поевтинели с 8,5%. Макароните и спагетите също са скочили с около 6,2%, а поскъпването на сладките е около 11%.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly