Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Пшенично пиво от Каменица

Автор: Каменица АД

Фотограф: Каменица АД
В годината на 130-годишния си юбилей, Каменица АД представя своето ново пшенично пиво. Каменица Пшенично е нефилтрирана, което я прави подходяща за ценители на натуралните и нетрадиционни бири. Тя съчетава богатството на европейската пивоварна традиция с високото качество и 130 годишната история на първата бира на България - Каменица.

Създадена от първокласен пшеничен малц

Първата по рода си пшенична бира у нас е създадена по оригинална рецепта, разработена съвместно от български, белгийски и хърватски екип специалисти пивовари. Каменица Пшенично е с преобладаващо съдържание на първокласен пшеничен малц. В комбинация с ечемичен малц и традиционния хмел бирата е пивка и освежаваща, с мек и по-газиран вкус. Както при всички пшенични пива, характерна черта на новата Каменица е нейната естествена мътност, в следствие от липсата на филтриране.

Истинските неща в живота са нефилтрирани
Друг отличителен белег на Каменица Пшенично е специфичният процес на производство. За разлика от долноферментиращите традиционни бири, Пшенично преминава през процес на горно ферментиране. Това е естествен процес, който прави пивото по-балансирано и натурално, с по-постоянно качество и по-високо съдържание на протеини. Бирата съдържа известно количество живи дрожди, които повишават значително биологичните й качества. Нефилтрирането я доближава до производствените специфики на така наречената "жива бира", но се отличава от нея със значително по-голяма трайност.

Нов стил в наливането
Охладена до 4°C, половината от кехлибарената течност се сипва във висока чаша. Бутилката се разклаща внимателно с кръгообразни движения, за да се отворят утаените на дъното аромати, след което в чашата се долива останалата част от пивото.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly