Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | В ресторанта | Засилват се проверките на заведения по морето

Засилват се проверките на заведения по морето

23 обекта временно затворени след проверки на агенцията по безопасност на храните

Автор: Horemag.bg

Фотограф: Юлия Лазарова
Двадесет и три обекта са били временно закрити за нарушения след проверка на Българска агенция по безопасност на храните, съобщига от институцията. От 9 со 13 май са проверени общо  3449 обекта в търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни на територията на цялата страна.

Общият брой та издадени предписания е 431, а на актовете за  административно нарушение – 103. Издадена е и забрана за продажба на над 1000 кг замразен пипер.

В началото на летния сезон Българска агенция по безопасност на храните извърши засилени проверки в морските курорти. Проверките бяха на териториите на Областните дирекции по безопасност на храните – град Варна, Бургас и Добрич. Експертите на агенцията провериха обекти за търговия на дребно с храни, хипермаркетите, заведенията за обществено хранене, питейните заведения, хотелите и почивните бази по черноморското крайбрежие. Особено внимание се обърна на кетъринг фирмите, временни обекти за продажба на хранителни продукти и обекти, които предлагатallinclusive услуга.
 От 15 април до 15 май  са проверени общо 691 обекта, на 91 от които са издадени предписания, а на 56 - актове за административно нарушение.

Най-честите нарушения са свързани с неадекватно поддържене на системите за самоконтрол, непредставяне на документи за произход и годност и непълни такива, несъответствие с хигиенните изисквания, некоректна етикетировка.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly