Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Хотелът и Ресторантът McDonald’s ще използва само продукти от сертифицирани доставчици

McDonald’s ще използва само продукти от сертифицирани доставчици

Автор: Horemag.bg

Фотограф: Николай Дойчинов
Корпорация McDonald’s съобщи, че в заведенията на веригата по света ще се сервират само продукти от източници със сертификат за устойчивост. Това се гарантира с приемането на политика за устойчиво развитие, според която ще се използват само доставчици на храни и пакетиращи компании, които работят в територии с устойчиво управление.

От корпорацията посочват, че това е свързано с дългосрочната визия за развитие на компанията. Тя ще продължи да се фокусира и върху разширяването на възможностите за избор на меню, посочват от веригата.

Действията на компанията ще са насочени към няколко основни суровини – говеждо, пилешко, кафе, палмово масло, както и пакетиране на продукцията. След анализи в сътрудничество с природозащитната организация WWF избраните суровини имат най-голям потенциал за устойчиво развитие.
Компанията ще подължава да се стреми към подобряване на устойчивостта на продукцията от говеждо месо, като вече е спонсорирала проучване за установяване на въглеводородните емисии в 350 говедовъдни ферми във Великобритания и Ирландия. Същевременно се е присъединила и към световната Кръгла маса по палмово масло, чиято цел е към 2015 г. да се използва само сертифициран продукт.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly