Лектори

Герд Тритшлер

Герд Тритшлер
Герд Тритшлер е регионален вицепрезидент на Marriott Hotels&Resorts, който отговаря за ревеню стратегиите в континентална Европа.
На този висок пост в компанията е назначен след успешна двугодишна работа като директор продажби и маркетинг в хотел "Варшава Marriott" , където отговаря за увеличаване на продажбите и маркетинговото развитие на хотела. Разработил е успешни стратегии за увеличаване на приходите от отделна стая, както и за оптимизиране на кетъринговия бюджет. Мотивацията на персонала и поставянето на индивидуални и екипни цели според него са ключови изисквания за успешното развитие на хотела.
Преди Варшава е доказал възможностите си като директор резервации и продажби в друг хотел на веригата - Marriott Hotels&Resorts в Мюнхен. Има дългогодишен опит в други хотелски вериги в Европа и света.
Marriott Hotels&Resorts e компания със седалище Бетесда, Мериленд с общо над 146 хиляди служители. В портфолиото й влизат около 15 бранда, сред които Marriott Hotels & Resorts, Renaissance Hotels & Resorts, емблематичната The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C. и др.
В Европа компанията разполага със 110 хотела в 21 държави, като най-многобройни са хотелите в Германия - 27 и Франция - 13. На Балканите Marriott Hotels&Resorts е представен с 5 хотела в Турция и 1 хотел в Гърция. Сред източноевропейските държави компанията е има най-широка представителност в Русия, където разполага с 8 хотела.

Клайв Тейлор

Клайв Тейлор
Клайв Тейлор е вицепрезидент "Операции" на британската компания EasyRMS, глобален лидер и провайдър на американската ASP /интернет ревеню и йелд мениджмънт решения/.
Професионалният му опит включва ключовата позиция като директор информация в Extended Stay Hotels (САЩ) - компания, която притежава над 700 бюджетни хотели в цялата страна. По време на 18-месечната си работа там Клайв е успял да трансформира дейността на всички хотели на веригата и да въведе нови стандарти и технологична платформа: WAN/LAN глас и данни, PMS /пропърти мениджмънт софтуер/, CRS, CRO and web, финанси и плащания, HSIA и централизирани продажби.
Преди това той е работил като директор информационни технологии във веригата Savoy Group of Hotels, внедрявайки нови технологични решения във всички отдели на хотелите.
Допълнително има опит във внедряването на нови технологии и използването на компютърни решения в областта на строителната индустрия и ритейл бизнеса. Притежавал е и собствена компания.
От близо 10 години EasyRMS се е наложила като лидер в областта на Internet Revenue & Yield Management Solutions и независима консултантска компания, която има клиенти в цял свят.
Акумулирайки над 30-годишните познания, опит и умения на тази индустрия, EasyRMS е посветила своята дейност на внедряването на нови генерации технологии в индустрията на хотелиерството. Основна цел на компанията е да доставя на клиентите си услуги по начин, който може да се окачестви като "лесен и професионален".
Опитът и експертните познания, придобити през последните 20 години в областта на развитието на ревеню оптимизацията в областта на хотелиерството, авиокомпаниите, транспорта и медиите, въоръжиха с уникално и реалистично познание по отношение на очакванията на клиентите сега и в бъдеще, позволявайки й да формулира основната си мисия:
“Да предоставя продукти и услуги от най-високо качество по достъпен и вълнуващ начин на приемливи цени"

Мейси Марвъл

Мейси Марвъл
Мейси Марвъл, професор по туризъм и икономика във Висшето училище по хотелиерство на Лозана, Швейцария
Професор Мейси Марвъл вече 14 години е преподавател в Ecole hôtelière de Lausanne – Висшето училище по хотелиерство на Лозана, Швейцария, най-старото учебно заведение по хотелиерство в света, признато и за най-доброто в света редом с университета „Корнел“.
Икономист по образование и със солиден опит във финансовия и банковия сектор, Марвел води курсове както по туризъм, така и по икономика.
Той е автор на финансиран от държавата изследователски проект относно критериите за брандиране на хотели в Швейцария, както и на множество академични публикации и редица публикации, свързани с банковото инвестиране.
Професор Марвел е популярен и като автор на десетки проучвания и статии за Travel & Tourism Intelligence/Mintel (London). Повечето от тях са посветени на развитието на хотелиерския сектор в местния швейцарски, но и в чужди пазари, развитието на цели туристически пазари, както и на авиопазари.
Като лектор в сферата на хотелиерството и туризма Марвъл също има богат опит, натрупан в десетки срещи, форуми и конференции в Швейцария и цяла Европа, сред които годишните срещи на хотелиерските асоциации на Италия, Испания и Ирландия и важни за международния бизнес събития като International Hotel Investment Forum в Берлин, годишните срещи на Европейската асоциация на туроператорите (ETOA) и др.
През изминалата 2008 г. проф. Марвъл бе и модератор на панела, посветен на бюджетните хотели, по време на най-голямата туристическа борса в Европа – ITB в Берлин.

Андре Гриби

Андре Гриби
Андре Гриби е специалист в областта на:
- управление на дестинации
- туристическа инфраструктура
- бизнес планиране
- хотелско развитие
Дипломиран финансов експерт в Швейцария, Андре Гриби има и диплома в областта на туризма. През последните години е работил в областта на финансите и туризма.
През 2001-2003 г. е маркетингов директор в швейцарската туроператорска компания "Ferienverein" и управляващ партньор във ваканционен хотел в Швейцария 1996-2001). Основател на швейцарската компания THG Consulting (2003), както и на Swiss Tourism Management, България (2006). В периода 2004-2006 Андре Гриби е чел лекции в Swiss Hotel Management School в Монтрьо. От юли 2008 г. е управляващ партньор в Kohl & Partner в София.

Екатерина Геловска

Екатерина Геловска
Екатерина Геловска е завършила специалност "туризъм" в СУ "Кл.Охридски" и има специализация в областта на екотуризма. В продължение на няколко години работи в Центъра за научна, развойна и внедрителска дейност към Държавния комитет по туризъм.
Впоследствие започва да се занимава с журналистика като репортер, редактор, по-късно и като ръководител направление в Българска телеграфна агенция.
От 2003 г. е главен редактор на сп. Hotels&REstaurants Magazine.
Holiday Inn Sofia

Партньори

Magniflex samba-cafe.bg devin-bg.bg www.thefuturehotel.com economedia.bg

ПЪРВА КОНФЕРЕНЦИЯ НА HoReMag

HoReMag.bg