Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Форум | Хотели | Какво трябва да знаем, преди да започнем застрояването на хотела?

Какво трябва да знаем, преди да започнем застрояването на хотела?

Дискусия3 коментара+
Анонимен потребител
от Румен Първанов Анонимен, 26 февруари 2008, 10:09 Намирате дискусията за неуместна?

Тъй като на мен ми предстои застрояването на семеен хотел и много бих се радвал хора минали по този път, да споделят с какво трябва да съм наясно,преди да започна застрояването.
Вече знам закона за търизма и закона за категоризацията наизуст, чета списания и в интернет се ровя, за да черпя информация.
Но съвета на хора минали по този път смятам, че ще е безценен за мен и други колеги.
Искам да ви БЛАГОДАРЯ предварително за написаните мнения по тази тема!

Уважаеми Г-н Първанов,

Първото ми уточнение към Вас, е че не се казва застрояване на хотел, а строеж на хотел. Второ изчитането на наредбата за категоризация на средствата за подслон и закона за туризма в никакъв случай няма да ви даде необходимите знания как да изградите хотел, бил той и семеен. Това, което трябва да направите е да се свържете с някоя фирма, за да ви изготви Бизнес план, освен ако не се смятате за достатъчно квалифициран и само да си го изготвите.

Анонимен потребител
от Р. Василева Анонимен, 01 декември 2008, 21:12 2 Намирате този коментар за неуместен?

Уважаеми г-н Първанов,
със сигурност вече действате със строежа на семейния хотел. Желая Ви много успех и дано усилията ви бъдат достойно възнаградени!
Аз самата минах по този път няколкократно - с първите три хотела - като служител, а последният - като съсобственик. Уверявам Ви, че без помощта на консултанти ще ви е доста тежко!
Самата аз успях да се справя, и се гордея с това, но имам 10 години стаж в туризма, 5 от които Г. Мениджър на луксозен хотел в столицата, била съм консултант, а и по образование съм Магистър по международен туризъм с куп дипломи, квалификации и т.н....и все пак изчетох доста чужда литература, консултирах се с мои колеги от Швейцария и Австрия, които са в бранша на рекреативния туризъм /а не бизнес туризма/, докато успея да направя Моя Хотел. Сблъсках се с безпаричието, трудното начало и изтощението, но все пак успяхме! Сега на база на натрупания опит и връзки съм в процес на създаване на собствена Консултантска фирма, чието име / не го споменавам умишлено/говори за истинските преживявания по пътя на създаването на Действащ Хотел с по-скромни средства! Желанието ми е да помагам на българските предприемачи с по-скромни възможности да направят нещо професионално издържано и да го управляват ефективно след това.
Моят личен е-мейл е vasileva77@yahoo.com. Ще се радвам да съм ви полезна с каквото мога.

Г-н Първанов,преди да започнете със строежа на каквото и да е съоръжение за подслон, нуждаете се както от Бизнес план, както е написал колегата по-горе, така и от SWOT-анализ.


НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly