Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Форум | Хотели | Работа Търсене-Предлагане в Туризма

Работа Търсене-Предлагане в Туризма

Дискусия124 коментара+
Анонимен потребител
от Константин Анонимен, 18 юли 2007, 13:17 Намирате дискусията за неуместна?

Ако вие сте търсещ или предлагащ работа в сферата на туризма. Обявете го тук. Или пък просто можете да споделите мнение относно пазара на труда и по специално пазара на труда в сферата на туризма направете го. Айде подканвам особено работодателите да са малко по активни. успех!!

Анонимен потребител
от Manol Radkov Анонимен, 27 юли 2007, 11:04 1 Намирате този коментар за неуместен?

Sajaliawam, che ne moga da pisha na kirilica no w momenta sam v Germania, kadeto se zanimavam s ezikovata si podgotovka. Kam momenta sam diplomiran bakalavar v specialnost:. ORGANIZACIA I UPRAVLENIE NA HOTELI I RESTORANTI.

Анонимен потребител
от Angelica Анонимен, 27 юли 2007, 16:15 2 Намирате този коментар за неуместен?

Здравейте,защо е толкова трудно да се намери добра работа в сферата на туризма.
Моето образование е туристическо, и имам голямо желание да се реализирам в тази сфера, и колкото и усилия да полагам вече започнах да се демотивирам и да се отказвам.
Завършила сам туризъм, работила сам като екскурзовод и представител няколко сезона,както и работа в офис.Говоря много добре английски език.
Ако все пак някой се интересува повече, може да ми пишете на nikolaeva_2000@abv.bg

Здравейте!
Имам стаж 4 години в туристическа агенция и мениджър конгресен туризъм. Владея отлично английски език, справям се и с руски. Имам компютърна грамотност - офис-пакет и шофьорска книжка. Студентка съм в 4-ти курс в специалност Туризъм.
Търся си работа от около месец и съм потресена, че в нашия туристически район (Варна) има толкова малко оферти в сферата за квалифицирани кадри.
Ще се радвам и на предложения извън бранша, които отговарят на квалификацията и опита ми. И-мейлът ми е gali_bali@abv.bg

Водене на клиенти и туристически групи в планински условия, провеждане на тиймбилдинги и екстремни приключения, обучения и тренировки по катерене, алпинизъм и други екстремни спортове.

Екстремните спортове, за които търсим специалисти са - спелеология, екстремни ски и сноуборд, каньонинг и катерене. Квалификацията и уменията се удостоверяват с дипломи, курсове, стаж или със спортни постижения в съответните области, които да свидетелстват за едно добро ниво на подготовка и опит в посочените спортове. Планинските водачи е нужно да имат свидетелство от Националното училище за планински водачи в с. Черни Осъм, от Асоциация "Планини и хора", да бъдат планински спасители или да са завършили НСА по специалност туризъм, алпинизъм и ориентиране.

Търсим и специалисти в областта на провеждането на фирмени обучения – психолози, лектори и археолози/историци. Тяхната ангажираност ще е предимно през уикендите, по време на тиймбилдинг мероприятия, повечето от които извън София.

С предимство ще бъдат тези инструктори, които имат готови програми или идеи за такива. Желателно е да могат да осигурят екипировката нужна за провеждане на програмите. При индивидуалните клиенти всеки един от свободните инструкторите ще влиза в списък, от който клиента ще може да избере кой от тях да използва.

http://www.verticalworld.net/school/job.php

Анонимен потребител
от Жоро Анонимен, 13 октомври 2007, 19:57 5 Намирате този коментар за неуместен?

изненадан съм колко малко мнения има тук и обяви де..отдавна установявам, че на работодателите в туризма в Б-я не им трябват все още квалифицирани кадри,които да им осигуряват печалби,а който не търси печалба от бизнеса си е.....продължете вие.......

Анонимен потребител
от Ани Мирчева Анонимен, 15 октомври 2007, 20:54 6 Намирате този коментар за неуместен?

Аз имам туристическо образование и стаж 5 години в хотелиерския бранш(фронт офис мениджър). В момента работя в Англия(Манчестър)за Rocco Forte Hotels,верига 5 звездни хотели в Европа.Бих искала да споделя моя опит в бранша като предлагам консултантски услуги - фронт офис мениджмънт, customer care, media awareness, marketing and sales.
E-mail:ani.mircheva@gmail.com

Анонимен потребител
от Димова Анонимен, 30 октомври 2007, 18:58 7 Намирате този коментар за неуместен?

Здравейте,
напълно съм съгласна с вси4ки мнения от форума.Имам стаж 5год. в ресторантьорството, активно в туризма и вече съм напълно демотивирана да работя в Бг в този бранш.Всичко е печалбарство, но и стотинка не се влага.Реших да се пробвам във фронт офис и все повече се отчайвам от условията, от Варна, известна с туризма,всичко е една лъжа.Има хора, за които е по-важно да натрупат опит и желаят да се развиват,високата заплата остава на 2-ро място, но УВИ, всички работодатели са аматьори-пе4албари и ни принуждават и нас, работещите за тях да се принизяваме и да рабоим без желание!!!!!

Анонимен потребител
от Деница Анонимен, 30 октомври 2007, 19:04 8 Намирате този коментар за неуместен?

Здравейте,търся си работа като администратор или в туристическа агенция във Варна или за курортен комплекс. Нямам стаж и по двете позиции, но съм завършила колеж по туризъм,гр. Варна.
e-mail: denica.did@gmail.com

Имам 5 години опит в сферата на туризма, като 3 от тях са в ресторантьорството на средна управленска позиция и бих искала да продължа да работя в тази сфера, защото смятам, че въпреки всичко и колкото и клиширано да звучи това е индустрията на България. Жалко е наистина, че работодателите в тази сфера все още не са осъзнали, че за да имат качествен персонал трябва да инвестират в него, а не да го оставят да тъпче на 1 място, както в повечето обекти по черноморието. Ако някой иска да ми пише,
е-мейлът ми е: sisi_catch2005@yahoo.com.

Sisi

Търся сериозен мениджър , с който да основем консултантска фирма в туризма.Клиенти има доста-братовчедки , племеннички и други роднини на собствениците на фирми, които построиха хотели в големите ни комлекси.Хотелите им са празни или предлагат нощувка в пик сезона за 2EUR.Братовчедките и племенничките се изживяват като управителки или мениджърки в съответните хотели.Някой трябва да ги научи да работят.Ако идеята ми представлява интерес за някой от мениджърите , посещаващи този сайт , моля , нека ми пише на е-меил:ilianakarcheva@abv.bg icq-307527093

Анонимен потребител
от kremi23 Анонимен, 18 януари 2008, 13:46 11 Намирате този коментар за неуместен?

Когато човек се сблъска с даден проблем, едва тогава разбира за истинската действителност.По радиа и телевизии "отговрни хора" от туристическия бранш твърдят, че няма качествен персонал в Б-я.А нима са потърсили там,където се учат тези кадри?Дали някой си е направил труда да отиде до колежите по туризъм, да разпита,да проучи кои са добрите студенти и да инвестира у тях?Две години работих в семеен хотел в Германия, дори още преди да съм напълно " обучена".Смея да кажа, че им скрих шапката на германците!Останаха изключително доволни от моята работа,както и аз от тях.Защото всичко се гради на коректност, уважение, зачитане на човешкото достойнство..Реших да опитам да се докажа и в БГ...Уви..няма дори и обяви за работа във Варна и околностите...Наистина не разбирам...хем нямало кадри, хем никой не ги търси...

Анонимен потребител
от gold_k Анонимен, 21 януари 2008, 00:43 12 Намирате този коментар за неуместен?

Здравейте на всички!Много е жалко наистина да се чуват подобни оплаквания за липса на работа!Аз лично считам,че работодателите при тьрсене на подходящ персонал тряабва да се насочат кьм профилиращите университети.Точно тези студенти,които са се посветили на туризмьт са бьдещето им,те имат хьс и желанието тепьрва да се доказват и растат професионално.Те са тези,които гледат на туризмьт с други очи,поне силно се надявам!

Анонимен потребител
от spirovabiliana Анонимен, 29 февруари 2008, 16:41 13 Намирате този коментар за неуместен?


Обръщам се към всички участници във форума за консултация. Предполагам, че тук общуваме и служители и работодатели затова бих желала да се допитам до мнението и на двете страни, а въпросът ми е следният - Каква трябва да бъде заплатата на камериерка в апарт-хотел на Слънчев Бряг и съответно на рецепционист за такъв тип хотели в Слънчев Бряг. Работата е сезонна Май-Септември и се изсиква добро ниво на владеене на англ.език за рецепционист. Благодаря предварително на всички които ще споделят мнение и ще дадат препоръки.

Анонимен потребител
от valenik3311 Анонимен, 16 март 2008, 23:36 14 Намирате този коментар за неуместен?

Sled kaato ne ni hareswa sistemata na turizma w BG az predlagam da naprawim ne6o ,da sazdadem asocacciq na kwalificiranite kadri w turizma i da gi ma4kame sas medii ,syd i wsi4ki institucii tqqsno swarzani s turizma towa e re6enieto nqma drugo borba i towa e

Анонимен потребител
от Константин Анонимен, 05 април 2008, 00:22 15 Намирате този коментар за неуместен?

Работа в туризма в България има доста ама просто не е добре платено и именно затова кадрите от този бранш бягат в чужбина. Това е трагичната истина в БГ.

За съжаление Всеки един от хората, които учат туризъм са наясно, че работодателите нямат контакт с учебните заведения за подготовка на кадри и от там идва и проблемът им. Работодателите в туризма (а и не само в този отрасъл) не предлагат нищо конкретно, когато търсят кадри. А тези, които твърдят, че предлагат обучение, развитие и т.н. имат и имат изисквания към персонала, не предлагат мотивиращо заплащане. Сами може да се убедите в това от обявите, побликувани в сайтът на www.jobs.bg В много малко (да не кажа почти в никой случай) случаи се споменава заплатата. А не е ли тя, също един от факторите, който мотивира хората да учат по 5 и повече години, а да им се предлага заплата от 300-400 лева? Също така колко са работодателите, които като видят, че се справяш с работата по-добре от други, те възнаграждават мотивиращо? Аз не знам за такива, а ако има, то те са единици. Проблемът е ясен на всички ни...с една дума ПЕЧАЛБАРСТВО. Нищо друго не ги интересува, освен келепира за жалост...
Та за заплатите за камериерки, според мен трябва да се заплаща 400лв. + 100% пътни + осигурено хранене за смяната. За рецепционисти - не по-малко от 650 лв. + 100% пътни ( респективно осигурено спане) + осигурена храна по време на смяна при график 12 часова смяна (Дневна, нощна и 2 дни почивка). За съжаление едва ли сте съгласни с мен г-жо/г-це Спирова, но това не е само мое мнение, а на булшинството от колегите ми в бранша!

Анонимен потребител
от елка Анонимен, 28 май 2008, 16:05 17 Намирате този коментар за неуместен?

Търся работа в туристическа агенция в София предлагаща еднодневни и двудневни екскурзии.

Анонимен потребител
от евка Анонимен, 28 май 2008, 16:15 18 Намирате този коментар за неуместен?

Още когато следвах преподавателите ни по менинджмънт говореха за разликата между мениджър-собственик и мениджър-управление и необходимостта от добре обучени кадри за да управляват хотела, ресторанта и т.н.,че клиента е винаги прав и др., но това не са го разбрали собствениците на многобройните хотелчета и т.н.и не искат и да чуят, че трябва да инвестират в управленски персонал, но у нас всеки разбира от всичко и се опитва сам да прави туризъм, затова сме на това дередже, пък се жалят ,че туристите вкл. и българите отивали в съседните страни.

Анонимен потребител
от jerk Анонимен, 25 юни 2008, 23:54 19 Намирате този коментар за неуместен?

tarsime speshno za rabota v 5* hotel v Santorini Greece-kamerierki-850 eur+spane+hrana
-barmani-1500 eur+spane +hrana
-service-1200 eur+hrana+spane
Zadaljitelen english language!

Като чета всичко тук и съвсем се депресирах. И аз работя в туристическа агенция, но какво да ви кажа .... заплатата е "смешна", работата е много, отговорността ОГРОМНА.
Повечето хора, като мен например, нямат голям избор и затова се задоволяват с това което предлага работодателя, а те съответно те изцеждат до дупка и нямаш сили за нищо!!!
След като взема заплата сънувам кошмари - че съм изпаднала в големи дългове и бощо взето е така. Взимаме заеми, кредити и т.н.
Като всеки уважаващ себе си оптимист бих казала: "И по лошо може да стане!!!"
Мисля че сте много прави, по-добре да сменим сферата. С извинение, но заплатата която взимам не мога да си позволя да си купя един чифт нормални обувки, защото трябва да си покривам другите разходи!!!

шошко

e ve4e sme 2008

Zdraveite vsi4ki,
po temata za rabotodatelite koito se oplakvat ot lipsa na kvalificirani kadri. Az li4no rabotq 6 godini v sferata na tyrizma. Zavar6ila sam Tyrizam v Varna. V momenta rabotq v Uk, po prostata pri4ina 4e na6ite rodni rabotodateli se podigravat s zapla6taneto. Iskat da naemat kvalificirani kadri za jalti stotinki i posle da o4akvat ka4estveno oblsyjvane. Mislq 4e ako se naemat da promenqt zakona za tyrizma nai setne trabva da se opomene stabilna zaplata koqto da zadarji mladite ka4estveni hora v BG, a ne da gi prinyjdata da nqgat navan.......

v.d.

Анонимен потребител
от кристина Анонимен, 09 ноември 2008, 18:17 24 Намирате този коментар за неуместен?

Хорица,истината е че сме всички на едно мнение. Въпросът е как да се справим с тези небивалици?как да направим така че този така важен отрасъл за нашата държава да прогресира, а не да деградира и само след няколко години да бъдеме обслужвани от филипинци и индийци (нищо против тях). Над това трябва да помислим. Някой по горе предложи за комисия,добра идея,дайте да хвърляме идеи,да се обединим.Няма спасение иначе!Ние сами трябва да се измъкнем от тази кал.Не съм пускала до сега идеи,но мъдря такива и не забрявяйте,че те се раждат една от друга.Колкото повече толкова по нови и приложими идеи и практики можем да създадем.Дайте да бъдем по активни!


НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly