Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | В ресторанта

В ресторанта

Варна се бори за "пица столица" на България (18/11/2011)

Първият международен шампионат по пица за Купата на България се проведе във Варна на 12 и 13 септември. Негов организатор беше Асоциацията на българските пицари, а домакин ресторантът "Пицарадо" на Радостин Кирязов. Той е и единственият български майстор на пица, който участва активно в международни шампионати. Прочети още...

Островът на съкровищата (18/11/2011)

Барът–островче в центъра на заведението изглежда много симпатично, но дали е удобство или главоболие за посетителите и барманите? Ако проектът е внимателно обмислен, ако е консултиран със специалистите, достъпният за клиентите бар от всички страни може да се превърне в място за общуване на гостите и удобно работно място за барманите, което ще носи на собствениците повече приходи. Концепцията на бара-остров предвижда контактен барплот, чието обслужване се извършва от няколко страни, а оборудването и обслужващият персонал са разположени в средата. Формата може да е различна, но идеята е една — да се привлекат повече посетители на едно и също място и да им се предостави място за социални контакти, особено ако са сами в заведението. Прочети още...

1 коментар

Гостът се нуждае от индивидуален подход (18/11/2011)

а да работи ефективно, ресторантът трябва да изгражда отношения с гостите, базирайки се върху персоналния подход към всеки от тях. Задачата може да се опрости значително, ако се използват модерни управленски и информационни технологии, с помощта на които заведението събира информация за гостите си и ги използва за изграждане на взаимно изгодни отношения. Прочети още...

Брой: 76 - 2011

Пако Мартинес: Да отваряш ресторанта всеки ден, сякаш е за пръв път (11/10/2011)

Казва, че посреща кралете като обикновени гости, а обикновените посетители — като крале, защото именно те са най-важните за него. Не звучи като поза, защото е сервирал на много кралски особи, а по-скоро като кредо на човек, който се е посветил на готварството, окачествявано от него като най-голямото изкуство. Испанският топ готвач Пако Мартинес бе в София като специален гост на "Енотека Уно", където се проведоха Дни на испанската кухня. Прочети още...

Ресторантът в хотела: допълнителен или основен бизнес? (11/10/2011)

Заведенията в хотела играят по-различна роля, отколкото самостоятелните. Ако посетителите на ресторанти и барове отиват в тях съвсем целенасочено, привлечени от храната, напитките, обслужването и обстановката, гостите на заведенията към хотел често ги посещават заради самия хотел и удобствата, които предлага храненето в него. Разбира се, случва се и обратното — ресторантът да е притегателен център за хотела и да създава повече бизнес. Уютен ресторант с жива музика и изискано меню често привлича клиенти, които искат да се срещнат с партньори, приятели, семейство и пр. Това обаче става само ако ресторантът има нещо, което го отличава от останалите. Прочети още...

Николай Крушовски: Ресторантът може да води гости (11/10/2011)

----------------------------------- За разлика от стандартния случай, когато туристът избира отначало дестинацията, после хотела и едва след това обръща внимание на ресторанта, може да се случи и обратното: една идея за промяна в ресторанта да доведе повече гости в хотела. Прочети още...

Модни тенденции във винените листи (11/10/2011)

Късото меню е най-добро", твърдят майсторите на висшата кулинария. Винената листа, която задължително трябва да го придружава, обаче няма този шанс. Тя трябва да е многословна, но не и бъбрива, да гарантира свободата на избора, да прави аргументирани предложения и да дава изчерпателни отговори, да обучава, да експериментира с мярка и в никакъв случай да не напуска консервативните граници на сомелиерството. Двама от най-добрите представители на тази професия в България, Боби Цанков и Любомир Стоянов, имат свои теории за начина, по който винената листа трябва да изглежда. Понякога те си приличат, понякога се различават диаметрално. И единият, и другият обаче твърдят, че всяка мода в света на виното се диктува единствено и само от вкусовете на клиента. Прочети още...

1 коментар

Десертите — вкусни, но нискокалорични (11/10/2011)

"Когато анализираме консумирането на десертите, едно нещо става ясно: нашите вкусове еволюират и все повече се влияят от познанията ни." Това казва Кей Логстън, редактор в популярния американски телевизионен канал The Food Channel. Според него тенденциите в кулинарията се определят от тенденциите в обществото, които правят живота ни по-обикновен и освободен от условности. От една страна, потребителите искат по-малко обработени храни и по-ясна информация за съдържанието им, а от друга — все пак имат нужда малко да се поглезят, да си позволят малко сладко удоволствие в края на деня като своеобразна компенсация за напрегнатия живот. Прочети още...

Брой: 75 - 2011

Инвестицията "почистваща техника" (15/07/2011)

Икономически ефективна, лесна за използване, здравословна за персонала и клиента

Национална кулинарна купа БЪЛГАРИЯ 2011 (15/07/2011)

Импровизации за лаврак, патица и джинджифил

Засилват се проверките на заведения по морето (19/05/2011)

23 обекта временно затворени след проверки на агенцията по безопасност на храните

Двадесет и три обекта са били временно закрити за нарушения след проверка на Българска агенция по безопасност на храните, съобщига от институцията. От 9 со 13 май са проверени общо 3449 обекта в търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни на територията на цялата страна. Прочети още...

Брой: 73 - 2011

Студеният чай властва в заведенията през 2010 г. (03/05/2011)

Топлата храна измества вафлите и чипса в кафенетата

Киберпрестъпността нападна и ресторантите (03/05/2011)

Всеки елемент е важен за вашата сигурност

Брой: 73 - 2011

 | 1 | 2 | 3 | 4 | Следваща

Можете да видите статиите от старите ни броеве в нашия архив.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly